Drottningholms Slottsteater i Drottningholm, Sverige
 

Drottningholms Slottsteater är både en unik 1700-talsteater och en högst levande scen, väl förankrad i samtiden. Teatern erbjuder föreställningar, visningar och evenemang året om. Välkommen!

Nyhetsarkivet

Rokokomaskineriet premiär 7 juni

15-Jan-2016

Hur får man idéer till ett libretto om ett teater som fyller 250 år?
Hör librettisten Tuvalisa Rangström berätta om operan och karaktärerna i Maskineriet - Drottningholms Slottsteaters podd.

Jubileumsåret börjar med gästspel på Versailles

29-Dec-2015

Vi inleder jubileumsåret 2016 med ett gästspel på Opéra Royal de Versailles i Paris den 15-17 januari. Det är sommarens hyllade uppsättning av Figaros bröllop som flyttar in på Versailles - från en historisk slottsteater till en annan!

Vi tar med oss scendekoren, den lekfulla varianten av en teater i teatern som scenografen Antoine Fontaine skapat. Sångarlaget är i stort sett detsamma, men Grevinnan sjungs nu av Ana Maria Labin, som också kommer att medverka i Don Giovanni 2016. Gästspelet är ett samarbete med Les Musiciens du Louvre, som spelar under Marc Minkowskis ledning

Opéra Royal de Versailles ligger i en av slottets flyglar och invigdes 1770. Liksom Drottningholms Slottsteater är teatern ett världsarv.
Läs mer och hitta biljetter här >>>

250-årsjubileum firas med nyskriven opera

04-Dec-2015

Drottningholms Slottsteaters stora jubileumsföreställning Rokokomaskineriet har urpremiär den 7 juni 2016. Den helt nyskrivna operan är en hyllning till den unika teatern som nästa år fyller 250 år. Jubileumsoperan är beställd och finansierad av Drottningholmsteaterns Vänner som en gåva till teatern inför jubileet.

Nyskrivet med doft av 1700-tal

Rokokomaskineriet är en nyskriven opera med Drottningholms Slottsteater i huvudrollen. Tuvalisa Rangström har skrivit librettot och arbetat fram föreställningen tillsammans med kompositören Jan Sandström och regissören Stina Ancker. -Föreställningen är lekfull och har samtidigt ett stort djup och många överraskningsmoment. Musiken har en doft av 1700-tal men det är ett ”pimpat” 1700-tal och till vissa delar modern musik av idag, säger kompositören Jan Sandström

Specialeffekter som på Gustav III:s tid

Rokokomaskineriet är en opera där det fantastiska teatermaskineriet och originaldekoren ger samma häftiga specialeffekter som på Gustav III:s tid. Föreställningen utspelar sig när Drottningholms Slottsteater var ny. Det är upplysningsfilosofernas, de vetenskapliga genombrottens och de stora omvälvningarnas tid. Det är en värld där allt är möjligt, där det inte längre verkar finnas några gränser mellan verklighet och dröm. Precis som på teatern. -Teaterhuset är vår stjärna och hon ska få lysa. Men teater är ett kollektivt konstverk där hantverkare, scenarbetare och primadonnor är lika viktiga kuggar i maskineriet som skapar en föreställning. Därför tar dessa personer också plats på scen, säger librettisten Tuvalisa Rangström.

Don Giovanni med Marc Minkowski

Drottningholms Slottsteaters andra stora operauppsättning under jubileumsåret är Don Giovanni som har premiär den 13 augusti. För andra året i rad kliver stjärndirigenten Mark Minkowski och hans franska team in på den historiska scenen. Under tre år sätter de upp Mozarts så kallade Da Ponte-trilogi (Figaros bröllop, Don Giovanni, Così fan tutte). Sommarens uppsättning av Figaros bröllop blev hyllad av press och publik.

Biljetter till Rokokomaskineriet och Don Giovanni finns att köpa på Ticnet från den 4 december>>>

Läs mer om föreställningarna här>>>

Julmarknad på Drottningholm 5-6 december

30-Nov-2015


Lördag och söndag 5-6 december kl 11-16. Hantverkare slår upp sina stånd på Teaterplan med ett stort utbud av hantverk, godsaker och mat.

Visningar av teatern varje timme (även turer på engelska) och specialvisningen Jul med Gustav III.

I Teaterboden har vi laddat upp med klassiskt, kitschigt och kul inför julen - de vackraste julkulorna, det tokigaste julpyntet och de roligaste julklapparna, för alla åldrar och i alla prisklasser. Vi har även böcker - allt från Opera & bakverk till Räfvhonan - opera och julmusik från 1700-talet på cd, fina Mozartoperor på dvd och vackra smycken, sjalar, tvålar och krukor med teaterns eget tapetmönster.

Slottet är stängt, men parken är öppen. Lördag 5 december kl 15 ordnar Drottningholmsparkens vänner en spektakulär ljusfest i Engelska parken.
Drottningholms Slottscafé är öppet och det bjuds på julmusik i Slottskyrkan.

Välkomna!

Rickard Söderberg i podden

25-Nov-2015

Nytt avsnitt av teaterns podd Maskineriet, den här gången med operasångaren, debattören och kakmonstret Rickard Söderberg.
Han pratar om just opera, att debattera och kakor! Och sjunger lite.

Spökhistorier på Höstlovet

19-Oct-2015

Vi laddar upp för HÖSTLOV! Lyssna på vår podd om teaterns spöken. Om ni ryser av att lyssna på historierna här, kan vi lova att det blir ännu läskigare live, i skum belysning och med "äkta" spöken som stryker omkring i huset... Ta med modiga barn på Teaterspöken och scengastar, den dramatiserade spökjakten genom teatern, 24-31 oktober. Läs mer om visningarna här>>>

Succé för Figaros bröllop

04-Aug-2015

"Äntligen en föreställning på internationell toppnivå!" utbrister Camilla Lundberg i Kulturnyheterna, Per Feltzin på Kulturnytt är lika hänförd: "Mästerligt. Det är bara att sammanfatta det så. Mästerligt." Recensenter och publik älskar Figaros bröllop och Marc Minkowski. Sångarna, iscensättningen och dekoren är i toppklass.

Se Kulturnyheternas inslag här:

Läs gärna fler recensioner här: Svenska Dagbladet "Ett bröllop med klass och bett">>>
Dagens Nyheter "...Minkowskis Mozartlek väcker musikalisk mersmak med sitt suveräna sångarlag.">>>
Skånska Dagbladet "... solistprestationerna är samtliga i absolut toppklass...">>>
Kulturnytt i SR "...totalt helgjutet i samtliga stora och små roller.">>>

Stipendium för demensvisningar!

24-Apr-2015

Drottningholms Slottsteater är ett av sju museer i Stockholm (och 37 i Sverige) som tilldelas Alzheimerfondens stipendium för att ordna specialanpassade visningar för demenssjuka i syfte att öka deras livskvalitet. Stipendiet är en avslutning på samarbetsprojektet "Möten med minnen" och delas ut på Silviahemmets stora inspirationsdag 24 april.

-Vi vet att konst och kultur stimulerar våra sinnen och aktiverar hjärnan. Att betrakta en bild eller ett föremål kan göra att tidigare bortglömda minnen kommer till liv igen. Ett museibesök kan också bidra till att höja deltagarnas livskvalitet och motverka den sociala isolering som ofta blir en följd av demenssjukdom, säger Liselotte Jansson, generalsekreterare för Alzheimerfonden.

Teatern kommer nu att utbilda fler guider för specialvisningar och samarbeta med boenden för uppsökande verksamhet. En utmaning och en ära!

Läs mer om projektet här>>>

Kulisser & krukor

13-Apr-2015

Missa inte vårens utställning Kulisser & krukor som visas i Déjeunersalongen och två av sällskapsrummen i teatern. Utställningen pågår t o m 10 maj. Mängder av lergods och screentryck som hämtat motiv från teaterns 1700-talskulisser visas tillsammans med ett urval kulisser. Föremålen är skapade av konstnären Anna Bergman och keramikern Annika Wallström, och allt är till försäljning.

Öppet dagligen 11-16, läs mer om programpunkter och visningar i utställningen här>>>

Läs en trevlig recension av utställningen här>>>

Internationell trio skapar triss i Mozart - Figaros bröllop premiär 2 augusti

27-Feb-2015

Marc Minkowski, en av världens främsta dirigenter, kommer, som vi tidigare berättat, till Drottningholmsteatern i sommar. Med sig har han ett franskt team som tillsammans rönt stora framgångar, framför allt för sina fina tolkningar av barockens mästerverk. Att Drottningholmsteatern har lyckats locka till sig dessa tre ledande konstnärer är lite av en sensation som placerar teatern på den internationella operakartan.
Under de tre kommande säsongerna sätter de upp Mozarts Da Ponte-trilogi. Den unge Mozart möter 1783 i Wien en italiensk präst och poet, Lorenzo Da Ponte och tillsammans skapar de mästerverken Figaros bröllop (Wien 1786), Don Giovanni (Prag 1787) och Così fan tutte (Wien 1790). Först ut på Drottningholmsteatern blir Figaros bröllop med premiär 2 augusti, 2016 ges Don Giovanni och 2017 Così fan tutte.
För regin svarar Ivan Alexandre som har flera uppmärksammande iscensättningar bakom sig, däribland operan Orfeo av Gluck som under säsongen 2014 framgångsrikt gästspelat på ett antal europeiska festivaler. Konstnären och scenografen Antoine Fontaine arbetar både med opera, teater och film. Har han bl.a skapat scenografin till filmerna ”Marie Antoinette” av Sofia Coppola och ”Coco – livet före Chanel”.
Minkowski grundade orkestern Les Musiciens du Louvre som turnérar flitigt i hela världen. Nu kommer han att leda Drottningholmsteaterns orkester under tre år i rad och fylla huset med sina personliga och lyhörda tolkningar av dessa älskade verk. Ett kärt möte som skapar stora förväntningar hos både orkester och ensemble.
-Vi ska berätta historien om en karaktär som är både mystisk och välbekant, farlig och vänskaplig, avskyvärd och älskvärd, säger Ivan Alexandre. I vår tolkning av trilogin handlar det i själva verket om en enda rollfigur som rör sig från pjäs till pjäs och knyter samman historien. En outtröttlig libertin som kallas Cherubino i sin ungdom, Don Giovanni i vuxen ålder och slutligen Don Alfonso på äldre dagar. Vi vill skapa en intim och improviserad spelplats, precis som de marknadsteatrar där italienska kringresande teatersällskap uppträdde i äldre tider.
Rollen som Figaro görs av det unga kanadensiska stjärnskottet Robert Gleadow (bilden). Susanna sjungs av holländska Lenneke Ruiten, som denna säsong debuterar både på Metropolitan Opera och Theater an der Wien. Svenska Camilla Tilling hörs på operahus över hela världen och sjunger här Grevinnan, den franske barytonen Florian Sempey gör Greven. I byxrollen Cherubino hör vi den norska mezzosopranen Ingeborg Gillebo som 2014 sjöng rollen på Metropolitan.
-Tillsammans med Marc arbetar vi även för att detta projekt ska kunna turnera internationellt, vilket öppnar många nya möjligheter för Drottningholmsteatern i framtiden. Vi har även en vild idé om att framöver kunna spela alla tre operorna en suite – i ett Mozart-maraton! säger Sofi Lerström, teaterchef.

Biljettförsäljningen till Figaros bröllop startar 11 mars.

Se hela rollistan här>>>

SKOLA+MUSEUM=SANT

08-Jan-2014

För dig som arbetar i förskola, grundskola och gymnasium
Stockholms museer anordnar en gemensam skolmässa på
Moderna museet/Arkitektur- och designcentrum 26 januari kl 16-19.30

Kom och möt 43 av Stockholms museer och se vad vi kan erbjuda dig och din skola! Mingla, lyssna till föredrag och delta i vårt fina visningslotteri. Vi lottar ut 43 vinster - en visning/lektion/pedagogiskt program för dig och din skolklass på något av de deltagande museerna. Ta också chansen att träffa utbildningsminister Gustav Fridolin som kommer att medverka!
Vi bjuder på smörgås och vin/alkoholfritt.

Anmäl dig genom att KLICKA HÄR!

Mässan är gratis men vi debiterar 200 kr för ej avanmäld outnyttjad plats.
Hjärtligt välkommen!

Tack!

04-Nov-2014

Ett varmt tack till all vår publik och alla våra besökare säsongen 2014!
Vi har haft en fantastisk föreställningssäsong med allt från dockteater för de små till humor med Loa och opera på liv och död. Vår kära operapublik har fyllt salongen till 95% - trots den värme som rådde där i somras.

PRESSRÖSTER
Om Mitridate
”Sensationell Mozart” ”sångare håller högsta internationella klass" ”fullkomligt exploderar i emotionellt laddad sång” ”David Stern får Drottningholmsorkestern att spela vitalt och friskt”
Om Idomeneo
"välsjunget, välspelat och välregisserat” ”en aktuell och modern uppsättning" "fantastisk scenografi och kostym"
Om Festkonsert med Ann Hallenberg
”Det är mästerskap!”
Om Loa på Drottningholm
"… trivsam, lättsam, musikaliskt levande och synnerligen innehållsrik…”

Nu planerar vi för 2015 då vi bl a bjuder på Mozarts Figaros bröllop - den första operan av tre i samarbete med dirigenten Marc Minkowski. Premiär 2 augusti, biljettförsäljningen öppnar i mars. Mer info om Esprit! och säsongen 2015 kommer!

Vi har fortfarande öppet för visning på lördagar och söndagar t o m 14 december. 6-7 december är ni välkomna till den traditionella julmarknaden på Drottningholm, med marknadsstånd på Teaterplan, fullt med julpynt och julklappar i Teaterboden och en alldeles speciell temavisning om julfirande på 1700-talet!

Höstlov 24 oktober-2 november

23-Oct-2014

Alla små och stora barn är välkomna att pyssla, lyssna, sjunga och klä ut sig. Läs mer under rubriken VISNINGAR - barn och unga.

Idomeneo i P2

20-Sep-2014

Lördag 20 september kl 19 sänds Idomeneo i SR P2, för alla er som inte fick tag i biljetter - eller vill lyssna igen! Klicka här för att komma till P2 >>>

Populär Idomeneo!

12-Sep-2014

Nu är det bara ett fåtal föreställningar av populära Idomeneo kvar.
Matinéerna är fullbokade, men tisdag 16 september och torsdag 18 september kl 19.30 finns fortfarande lite biljetter kvar. Det kan också finnas några båtpaketplatser för en trevlig helkväll! Läs mer här>>>

Här några citat ur recensionerna:
"Idamante, vokalt lysande gestaltad av mezzosopranen Katija Dragojevic." Tidningen Kulturen
"Katija Dragojevics stilfullt gestaltade Idamante." SvD
"Sångarna visar sin kompetens, med Katija Dragojevic och Malin Byström i spetsen." SR Kulturnytt
"Bland det häftigaste man sett på Drottningholm /../ solisterna är superba" SVT Kulturnyheterna
"En modern Mozart. Brännande frågor med klassisk rekvisita /../ Fantastiska sånginsatser" DN
"En underbar ensemble med häftiga röster. Särskilt tenoren Jonas Degerfeldt i titelrollen" Expressen
"Kungliga Operan’s staging abounds in telling detail, and has a formidable Elettra in Malin Byström. /…/ She is well-matched by Katija Dragojevic’s crystal-toned Idamante, and by Jonas Degerfeldt’s stark and measured Idomeneo...the music is superbly handled throughout by Lawrence Renes" Financial Times

Idomeneo

04-Sep-2014

Snart premiär! Här berättar regissören Tobias Theorell om arbetet med Idomeneo.

Succé för Mitridate

13-Aug-2014

Francisco Negrins uppsättning av Mitridate fångar både publik och kritiker. Här finns länkar till några av recensionerna, klicka på rubrikerna:

SR Kulturnytt – ”Fint svekfull Mozart på Drottningholm”
Aftonbladet – ”I krig och kärlek är allt tillåtet

SvD – ”Känslan triumferar i maktspel på Krim”
Expressen - "...beundransvärd balansgång..."

Två föreställningar återstår, torsdag 14 augusti kl 19.30 (fåtal platser) och lördag 16 augusti kl 16.00 (fullbokat).
Biljetter via Ticnet eller i Teaterboden Drottningholm, tel 08-759 04 06.

Loa på Drottningholm

09-Jun-2014

Efter en fin premiär av Loa på Drottningholm kommer en fin recension i Svenska Dagbladet. Läs den här>>>

I Bänkad med Ella (SR 7 juni) berättar Loa och Philip Zandén om föreställningen och teaterguiden Hillevi Hellberg om teaterns historia.
Mycket intressant! Lyssna här>>>

Prinsessdop på Drottningholm

07-Jun-2014

Parkeringen intill teatern har begränsat antal platser lördag 7 juni då teknikbussar för TV-sändningen av prinsessdopet placerats där. Söndag 8 juni är parkeringen helt avstängd. Vi rekommenderar att ni parkerar på Karusellplan, lite längre ut på Ekerövägen, och tar en kort promenad till teatern. Båt och bussar går som vanligt. Visningsbiljetter säljs på söndag inne i teaterns entré, då Teaterboden tillfälligt kommer att stängas när dopgästerna anländer. Föreställningsbiljetter kan köpas/hämtas som vanligt under eftermiddagen. Föreställningen av Loa på Drottningholm börjar kl 16.00.

Läs mer>>>

Säsongsinvigning 6 juni

04-Jun-2014

Välkommen till årets säsongsinvigning som samman faller med Nationaldagen! Aktiviteter i parken hela dagen i samarbete med Ekerö kommun och Drottningholms slottsförvaltning. Kl 14 öppnar vi dörrarna till Déjeunersalongen, där det blir konserter och servering.

Läs mer om programmet här>>>

Fira Mors dag på Drottningholm!

19-May-2014

Söndag 25 maj bjuder vi alla mammor på visning av teatern. Ta med de små barnen på Törnrosa - en dockteaterföreställning i Déjeunersalongen med Teater Tummeliten. Kl 11 och kl 13. För de större barnen finns visningen I Gustavs fotspår, kl 14, där en omklädning till 1700-talskostym ingår! Avsluta dagen med spring i parken för att lösa kluriga gåtor i aktivitetshäftet Drottningholmspasset. Passet finns i Teaterboden (där finns även fina små presenter till mor).

Läs mer om teaterns barnaktiviteter>>>

Marc Minkowski till Drottningholm

21-Mar-2014

Ett internationellt konstnärligt team med franske dirigenten Marc Minkowski i spetsen kommer till Drottningholmsteatern för att under perioden 2015-2017 iscensätta Mozarts da Ponte-trilogi. Trilogin består av Figaros Bröllop, som får premiär i augusti 2015, Don Giovanni, som ges 2016, och slutligen Così fan tutte, som framförs 2017. Teaterns målsättning är även att kunna ge alla tre operorna i svit under en kort spelperiod 2017 i ett Mozart-marathon.

Vi är mycket stolta över att kunna presentera detta långsiktiga samarbete med en av världens främsta dirigenter. Vi har sedan lång tid tillbaka fört samtal med Marc och nu är vi äntligen i hamn. Vi kommer att erbjuda publiken tre fantastiska operaupplevelser med Marc vid pulten, samt flera av världens främsta sångare tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester. Inom kort kommer vi att kunna berätta mer om det konstnärliga teamet och solisterna, säger Teaterchef Sofi Lerström

Marc Minkowski
, född 1962, är specialiserad på fransk barockmusik. 1982 grundade han Les Musiciens du Louvre i Paris, en orkester helt inriktad på fransk barockmusik. Minkowski har under sin karriär intresserat sig alltmer för opera och 1996 dirigerade han Mozarts Idomeneo på Opéra National de Paris och Enleveringen ur Seraljen vid festspelen i Salzburg. Sedan dess har Minkowski verkat på operahus och operafestivaler världen över. Förutom Les Musiciens du Louvre, är Minkowski aktiv i Mahler Chamber Orchestra, Berlin Philharmonic, Orchestre de Paris, Los Angeles Philharmonic, Mozarteum Salzburg, Staatskapelle Dresden. 2011 grundade han Ré Majeure festival på île de Ré på den franska atlantkusten. Marc Minkowski är sedan 2013 konstnärlig ledare för Mozartwoche i Salzburg. 

Behöver ni hjälp med att skapa och sy teater-, film- eller operakostymer?

07-Mar-2014

Drottningholms Slottsteater har en fullt utrustad kostymateljé som under vissa perioder under året kan åta sig professionella idé- och sömnadsuppdrag.

Läs mer här>>>

Nu söker vi guider 2014

10-Feb-2014

Vill du vistas i underbar kulturmiljö, träffa spännande människor och lära känna trevliga arbetskamrater? Om du har goda språkkunskaper, är utbildad inom kulturämnen och kan ta hand om turistgrupper från när och fjärran du välkommen att söka sommarjobb som guide!

Läs mer här>>>>

Vi söker personal för publikservice säsongen 2014

20-Feb-2014

Som publikvärd ser du till att vår publik tas om hand på bästa sätt. Du tar emot i garderoben, river biljetter, arbetar i serveringen och finns till hands när publiken kommer in i salongen. Du kommer att ha ett stort ansvar för publikens säkerhet och trivsel.

Läs mer>>>

Artist in Residence 2014

19-Dec-2013

Dirigenten David Stern blir Artist in Residence på Drottningholms Slottsteater under säsongen 2014. Han kommer att dirigera Mitridate, re di Ponto och även ges möjlighet att skapa innehåll inom ramen för teaterns programverksamhet Esprit!
David Stern är född i New York och bor sedan 1990-talet i Paris där han leder sin egen orkester och operastudio Opera Fuoco. Han är även Music Director på The Israeli Opera i Tel Aviv. David Stern har framträtt på scener runt om i världen. Nu kommer han till Drottningholm för första gången.

– I am very excited and honored to be the artist in residence for the coming summer season. Drottningholm is a magic place for it is a living connection to European's cultural heritage. I do believe, though, that it is also the challenge and responsibility of today's musician to revive the energy and significance of historical productions so that they continue to inspire and excite new generations. I am particularly pleased to work with Francisco Negrin on Mitridate because the work needs to be infused with a modern sensitivity. Although Mozart was but a child when he composed the opera he already possessed a keen perception of human nature and the tensions that occur between sibling rivals. I am also looking forward to participating in the Esprit! program, because working with young singers and audiences is a vital part of a musician's life. I find that I learn a great deal from their fresh attitudes and approaches. Music is a constant dialogue - a lifelong discussion.
David Stern, Artist in Residence Drottningholms Slottsteater 2014.

Titus mildhet 9 november kl 20.00 i SVT

04-Nov-2013

Äntligen dags för Titus mildhet!
Lördag 9 november kl 20.00 sänds sommarens rosade uppsättning från Drottningholms Slottsteater som Veckans föreställning i SVT2.
Ta nu chansen att (åter)uppleva Mozarts vackra musik med fantastiska sångare, magnifika kostymer och den fina miljön.

Se igen fram till 9 december på SVT play>>>

En dag i världsarvet

15-Oct-2013

Var med i livefotoprojektet #endagivärldsarvet som pågår 24 oktober
kl 00.00-24.00! Besök ett svenskt världsarv​, ta bilder från ditt besök och ladda upp dem på Instagram. Dina bilder skall plåtas och taggas upp under dessa 24 timmar. 

Läs mer>>>

Foto: Elias Gammelgård

Världsarvsdagen 24 oktober

14-Oct-2013

Världsarvet Drottningholm uppmärksammar den internationella Världsarvsdagen den 24 oktober med att bjuda in skolklasser till kostnadsfria visningar av teatern och slottet. Välkommen att boka in en teatervisning med din klass kl 11.00, 12.00 eller 13.00. Vi har ett begränsat antal platser, "först till kvarn" gäller. Boka per mejl till eva.lundgren@dtm.se.

Vill ni hellre gå på slottet? Läs mer om visningarna på slottet här>>>

Kostymutförsäljning 12 oktober kl 10-17

03-Oct-2013

Nu är det dags att rensa ur teaterns kostymförråd igen! Missa inte ett unikt tillfälle att fynda bland sidenrockar, pipkragar och kinesiska silverkostymer. Det var två år sedan sist och dröjer minst två år till nästa gång. Årets kostymer är extra fantasifulla och färggranna!
Förutom kostymer säljs även skor, djurhuvuden och andra huvudbonader samt, för den som inte alls vill prova kläder, ett stort parti tavelramar i olika storlekar.

Följ oss på Facebook!

18-Sep-2013

Titta gärna in på vår Facebooksida, där vi lägger upp nyheter, tips och erbjudanden!
Välkommen att följa, kommentera och gilla Drottningholms Slottsteater (official)>>>

Ny konstnärlig ledning på Drottningholms Slottsteater från 2014

06-Aug-2013

Stiftelsen Drottningholms Slottsteaters nämnd har beslutat att teaterns vd Sofi Lerström från 2014 ska ansvara för teaterns konstnärliga ledning i samråd med ett konstnärligt råd. Till det konstnärliga rådet har utsetts Maria Lindal, musikalisk ledare, och Johannes Öhman, konstnärlig rådgivare dans. Till rådet knyts även en Artist In Residence som utses per säsong.

Läs mer om den nya konstnärliga ledningen här>>>

Läs ordförande Ingemar Eliassons kommentarer här>>>

Titus mildhet P2 Live opera

13-Sep-2013

Lördag 14 september kl 19.00 kan vi njuta av Titus mildhet igen, då föreställningen sänds i radions P2. Det går också att lyssna en gång till på Östersjöfestivalens Trollflöjten (scrolla ned). Klicka här!>>>

Och vill man se en inspelning från samma Trollflöjten, så finns även den att titta på, tom 30 september! Klicka här>>>

5,9 miljoner till nytt forskningsprojekt om förmodernintet på scen

25-Oct-2012

Riksbankens jublileumsfond har beviljat institutionen för musik- och teatervetenskaps projektansökan gällande "Förmodernintet på scen. Undersökningar av kulturarv genom Drottningholms slottsteater."

Läs mer här!

600 000 kronor till Drottningholms Slottsteater

24-Jan-2013

"Regeringen beslutade i dag att bevilja Stiftelsen Drottningholms Slottsteater ett engångsvis bidrag på 600 000 kronor. Bidraget ges för att främja teaterns utveckling för att nå nya besöks- och publikgrupper.

Drottningholms Slottsteater är sedan 1991 ett av Unescos världsarv. Teatern driver ett arbete för att utveckla en innovativ och tillgänglig verksamhet med hög konstnärlig kvalitet, både vad gäller föreställningar och visningar.

Årligen tilldelas Drottningholms Slottsteater ett ordinarie statligt bidrag.
2013 uppgår detta bidrag till 10,9 miljoner kronor."

Bröllopsyra

10-Jun-2013

Ensemblen bakom Hemligt äktenskap tackar för sig! Sista föreställningen var i söndags. I lördags medverkade de vid ett allt annat än hemligt äktenskap, när de tog emot bröllopsgästerna och brudparet vid bryggan på Drottningholm.

Familjevisning

21-Aug-2012

Har du lust att följa med på en resa till 1700-talet?

Välkommen på en guidad tur av den magiska teatern där du får lära känna Gustav III som barn, skapa åska och vind på teatervis och klä ut dig i 1700-talskostym. Du kommer också att träffa på en liten drake och en teaterapa.
Familjevisning kl 14.00-15.00 dagligen i augusti (ej 25 och 26 augusti då vi spelar familjeföreställningen MOnteveRDi), helger i september och oktober (ej 2 och 9 september då vi spelar familjeföreställningen MOnteveRDi).
Visningen är lämplig för barn från 5 år. Gratis för barn och unga upp till 16 år, medföljande vuxen betalar 90 kr.

Fira Nationaldagen på Drottningholm!

08-Mar-2013

Idag släpper vi biljetter till ytterligare en föreställning av Hemligt äktenskap, torsdag 6 juni kl 16.00. På Nationaldagen är det full aktivitet i Drottningholms slottspark. Ekerö kommun firar traditionenligt med konserter och en parad genom parken. Vad passar bättre än att avsluta med en fin operaföreställning denna Nationaldag.

Läs mer om föreställningen>>>

Goldin+Senneby

03-Sep-2012

Income and Come Out:
A symposium by Something You Should Know

Drottningholms Slottsteaters samarbete med nationella och internationella samtidskonstnärer inleddes tidigare i år med den svenska konstnärsduon Goldin+Senneby. Deras föreställning Money will be like Dross gavs på Drottningholmsteatern i januari. Föreställningen ingår i konstprojektet Nordenskiöldsmodellen, som handlar om upptäcktsresanden och alkemisten August Nordenskiöld som i hemlighet anställdes av Gustav III på Drottningholm för att försöka framställa guld.
Nu får föreställning Money will be like Dross sin uppföljning i ett internationellt symposium där begrepp som finansiell teater och utopism diskuteras. Goldin+Senneby har bjudit in den franska gruppen Something You Should Know att curera symposiet. Symposiet hålls på engelska.

16 september kl 13.00-18.00
Dejeunersalongen
Läs mer>>>

Höstlov på Drottningholms Slottsteater!

26-Oct-2012

1-4 november har vi höstlovsaktiviteter för barn och unga! I Teaterboden kan barnen pyssla och göra sin egen teatermask, sedan klä sig i 1700-talskostym och följa med på en visning av den magiska teatern. Här får de lära känna Gustaf III som barn, skapa åska och vind på teatervis och träffa en teaterapa. För ungdomarna berättar vi om teaterns mer spökliga historia. Om vädret tillåter rekommenderas en tur i parken med Drottningholmspasset. Passet innehåller bl a pyssel, tips på upptäcktsfärd och statyjakt.

Öppettider 1-4 november:
Pyssel i Teaterboden (material 20 kr) kl 11-15
Visning med utklädning kl 12 och kl 14
Visning för ungdomar kl 13 och 15
Visningarna är gratis för barn upp till 16 år, medföljande vuxen betalar 90 kr.

Drottningholmspasset kostar 40 kr och säljs i Teaterboden.

Jul på Drottningholm

20-Nov-2012

Andra advent, 8 och 9 december kl 11-16, bjuder Drottningholm in till julmarknad. Hela teaterplan fylls av hantverkare och matbodar.
Teatern visas med guide, slottet är öppet, Teaterboden, Slottsboden och slottscaféet håller öppet. 

Teaterboden är öppen även 15-16 december kl 11-15.
Läs mer om Teaterboden här>>>
Läs mer om visningarna här>>>

Kunglig medalj

08-Feb-2013

Vår scenograf Ann-Margret Fyregård, som skapar kostymerna och scenografin till Hemligt äktenskap, tilldelades igår H M Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band vid en ceremoni i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet. Grattis!

Se filmen om medaljutdelningen här>>>

Läs mer om Ann-Margret Fyregård här>>>

Operaintroduktioner!

05-Aug-2013

Nu är programmet för operaintroduktionerna klart. Introduktionerna ges en timme innan föreställningarna av Titus mildhet (med undantag för premiärdagen) i Déjeunersalongen. Fri entré!

Se hela programmet här>>>

Östersjöfestivalen på Drottningholm!

15-Mar-2013

En av Östersjöfestivalens höjdpunkter kommer till Drottningholm, Trollflöjten av W A Mozart. Daniel Harding leder Sveriges Radios Symfoniorkester och internationella solister.

Läs mer>>>

Peter Mattei på TV4

30-Jul-2012

I morse var Peter Mattei med i Nyhetsmorgon på TV4. Se och hör honom berätta här>>>

Säsongen 2013

14-Dec-2012

Vi presenterar säsongen 2013 den 25 januari!

SKOLA+MUSEUM=SANT

10-Jan-2013

För dig som arbetar i förskola, grundskola och gymnasium anordnar Stockholms museer för fjärde året i rad en skolmässa. I år hålls den på Naturhistoriska riksmuseet onsdagen den 23 januari 2013.
Kom och möt Stockholms museer och institutioner och se vad vi kan erbjuda dig och din skola.

Läs mer och anmäl dig genom att klicka här!

Spökljud på teatern

01-Sep-2012

Konstnären och musikern Carl Michael von Hausswolff och ljudexperten Michael Esposito har varit på teatern och spelat in tysta ljud. Kom och lyssna den 5 september då vi tillsammans med Bonniers konsthall hyllar John Cage 100 år.

Läs mer i DN här>>>

Succé för vår egen magiker!

16-Jun-2013

Vi hade mer än fullsatt i lördags när Le Petit Spectacle Magique hade premiär. Stora och små förundrades över Malin Nilssons trollerikonster och skrattade åt Kaninen. Föreställningen kommer tillbaka i augusti-september, då också dagtid, som en skolföreställning!

Läs Margareta Sörensons recension här>>>

The Backstage Tour

23-Jun-2013

Imorgon startar vi the Backstage Tour för alla som är nyfikna på hur det egentligen ser ut bakom kulisserna! Dagligen t o m 21 juli kl 13.30. Begränsat antal platser, visningen är på engelska.

Läs mer>>>

Toner, tackel och tåg

20-Jul-2013

Idag och imorgon (20 och 21 juli) kommer vi att utöka våra visningar med en kort konsert! Här förbereder sig  Susanne Rydén, Staffan Liljas och Karl Nyhlin. De kommer att sjunga och spela bl a Bellman, Gluck och Mozart. Teaterns sceneffekter kommer också att medverka.

Njut av denna minikonsert under visningarna kl 13 (på engelska) och kl 13.30 (på svenska eller engelska).

Biljetter i Teaterboden, 150 kr för vuxna, 50 kr för alla under 26 år.

Trädgårdsseminarium 10 oktober

27-Sep-2012

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium med experter som lärt och lättsamt berättar på temat "Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö – till nytta och nöje".
Onsdag 10 oktober kl 13.30–16.45
Plats: Drottningholms Slottsteater
Platsbiljetter förbokas, läs mer här>>>

von Otter & Rombo i SVT:s soffa

25-Jul-2013

Anne Sofie von Otter och Elin Rombo medverkade i SVT:s Godmogon Sverige i morse. Konsert imorgon och på lördag!

Se klippet här>>>

John Cage 100 år 5 september

03-Aug-2012

En hyllningskväll till den banbrytande amerikanske kompositören John Cage som skulle ha fyllt 100 år den 5 september. Cage revolutionerade musiken genom sitt experimentella förhållningssätt till hur musik komponeras och spelas, och han räknas idag till en av världens mest inflytelserika tonsättare. För att uppmärksamma John Cages liv och verk anordnar Bonniers Konsthall tillsammans med Drottningholms Slottsteater en konsertkväll i kompositörens anda.

Biljettsläpp 6 augusti kl 10.00

Läs mer här>>>

"...en pastellfärgad barockidyll med röda Converseskor" DN

30-May-2012

Efter premiären på Jason & Medea har recensenterna hyllat det unga sångarlaget, den komiska iscensättningen och de vackra kostymerna. Och tjuren på styltor!
”…såväl musikaliskt som sceniskt galna upptåg…” (DN), ”…pilska ammor och kärlekskranka puckelryggar…” (Aftonbladet), ”Stilsäkert barocklustspel” (SvD)

Klicka för att läsa recensionerna:
Läs Bo Löfvendahl, SvD
Läs Johanna Paulsson, DN
Läs Gunilla Brodrej, Expressen
Läs Loretto Linusson, Aftonbladet

Anna Järvinen tolkar Marie Antoinette

24-Apr-2012

Alla ska vi dö men jag ska dö först
Anna Järvinen tolkar Marie Antoinette

Saga Gärde skapar en föreställning för Anna Järvinen och Drottningholms Slottsteater. I en föreställning inspirerad av tableaux vivants, tidiga musikaler och Annas känslofyllda liveframträdanden vävs Anna Järvinens sånger samman till en historia om Marie Antoinettes sista dagar. Anna Järvinen gör skådespelardebut bland giljotiner och prinsessklänningar i ett libretto skrivet av Iris Smeds.

Musik av Järvinen, Händel och Bellman

21 september kl 19.00
Biljetter 355 kr, ungdom t o m 25 år 300 kr
BOKA HÄR

Anna Järvinen=Marie Antoinette

20-Sep-2012

Det finns lite biljetter kvar till föreställningen Alla ska dö men jag ska dö först - Anna Järvinen tolkar Marie Antoinette 21 september kl 19.00. Boka via Ticnet eller kom ut till Teaterboden Drottningholm, öppen från 11.00.

Drottningholms Slottscafé har öppet till 19.00 ikväll. Passa på att titta på Elisabeth Tolls fina fotografier av Anna Järvinen/Marie Antoinette som nu hänger på caféets vägg!

Déjeunersalongen Bar öppnar 17.30 och har öppet efter föreställningen.

Läs mer om föreställningen>>>

Biljettsläpp till Esprit!

27-Mar-2012

Tisdag 27 mars kl 10.00 släpper vi fler biljetter till säsongen 2012. Förutom operaproduktionerna finns nu de flesta Esprit!-evenemangen till försäljning,
bl a Peter Matteikonserterna.
Läs mer om Esprit! här>>>

En afton med Christopher O'Regan

24-Apr-2012

En afton med Christopher O’Regan!

1700-talskonnässören Christopher O’Regan bjuder på en resa genom den gustavianska eran fylld av musik och hisnande historier. Koncept och regi Christopher O’Regan i samarbete med Saga Gärde.
I samband med föreställningen serveras en Plat d’Esprit! i Déjeunersalongen, en tallrik med 1700-talsdelikatesser.

8 september kl 19.00
15 september kl 19.00
Biljetter 300 kr, ungdom t o m 25 år 250 kr. Plat d'Esprit 250 kr, förbokas i samband med biljettköp.
BOKA HÄR

En heldag på Drottningholm!

14-Jun-2012

Lördag 16 juni kan du tillbringa hela dagen på Drottningholm!

Kl 10-17 Annelie Gerhardsdotter hur hon på traditionellt, hantverksmässigt sätt tillverkar smycken i silver och ädla stenar. I Teaterboden på Teaterplan.

12.30 Déjeunersalongen Bar öppnar

Kl 14-15 Tobaksladans hemligheter - en rolig familjeföreställning med Romeo & Julia Kören.
Biljetter finns på Ticnet eller i Teaterboden.
Barn och unga t o m 26 år 100:-, vuxen 225:-
Läs mer klicka här!

Kl 16-16.15 spelar teatern i parken. Olle Persson, baryton och Karl Nyhlin, luta, framför Bellmansånger i trädgårdsutställningen vid Kina slott. Passa på att se sommarprakten i utställningen med blomsterarrangemang och scenerier. Pelargoner, fuchsior och annat växtmaterial, allt utformat av Drottningholms trädgårdsmästare och blomsterkreatör Gunnar Kaj. Fri entré

Kl 17 Sinnenas förening - välkommen att njuta av blomstrande musik och svensk 1700-talspoesi i Déjeunersalongen. Olle Persson och Tove Dahlberg framför musik av Mozart, Händel, Naumann, Schubert mf l till Mark Tatlows hammarklaver. Susanne Rydén står för koncept och regi.
Biljetter à 195 kr finns på Ticnet eller i Teaterboden.

Fina recensioner av Orlando paladino

29-Jul-2012

"Haydn strålar galet på Drottningholm", "...en överenskommelse med publiken om att låtsas att det är 1700-tal". Läs de positiva recensionerna efter söndagens premiär:
Kulturnytt i P1, Per Feltzin>>>
Expressen, Gunilla Brodrej>>>

Helgtips!

30-Mar-2012

På lördag visas i SVT2 en dramadokumentär om om den fattige finske adelsmannen Gustav Mauritz Armfelt som kommer till Stockholm och gör kometkarriär. Han hamnar mitt i Gustav III:s maktelit och i den politiska hetluften. Filmen utspelar sig till delar på Drottningholms Slottsteater, där Armfelt har en egen våning, eftersom han av Gustav III utsågs till direktör över de kungliga teatrarna. Hans uppgift var att föra in det svenska språket på scenen och att popularisera utbudet.

Läs mer här>>>

Julmarknad på Drottningholm

14-Nov-2011

Välkommen till en traditionell julmarknad på Drottningholm. Lördag och söndag 3-4 december kl 11.00-16.00 fylls Teaterplanen med hantverk och matprodukter som hör julen till. Teaterboden har fyllts med julpynt och roliga julklappar för alla åldrar. Vi har även visningar av teatern. Slottet och Drottningholms slottscafé håller också öppet.

Lördag 3 och söndag 4 december kl 11.00-16.00

Kamelia Royale 10 mars-15 april

23-Feb-2012

Kamelian (Camellia japonica) är en buske i familjen teväxter. Den kommer ursprungligen från bergstrakter i Japan, Korea och Kina. Nu kommer den danske blomsterkungen Tage Andersen till Drottningholms Slottsteater för att skapa Kamelia Royale i Déjeunersalongen. Det blir en fantastiskt utställning med många vackra installationer och stilleben.

"Det är fascinationen för denna fantastiska, perfekta blomma som blommar under den mörkaste och tristaste tiden på året, som jag här önskar dela med mig av till andra kameliaälskare." Tage Andersen

Den Passionerade Trädgårdsturisten har bloggat och fotograferat, se vackra bilder>>>

Utställningen är öppen dagligen 10 mars-15 april kl 11.00-17.00.
Inträde 100 kr.
Teaterboden och Drottningholms Slottscafé har öppet samma tider.

Kungligt besök på Drottningholm

25-Mar-2012

Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall besökte Drottningholms Slottsteater 23 mars. Tillsammans med kungaparet fick de en visning av teaterns konstnärlige ledare Mark Tatlow, slottsarkitekt Erland Mongomery och vd Sofi Lerström. Tage Andersens kamelia utställning Kamelia Royale imponerade, ett musikaliskt inslag framfördes av mezzosopranen Katja Zhylevich och besöket avslutades med en demonstration av den unika scenens roliga finesser.
Se en film här!>>> 

Lyssna på Jason & Medea

08-Jun-2012

Jason & Medea direktsändes i Sveriges Radio P2 igår. Klicka här för att lyssna igen!

I helgen spelar vi den vackra och roliga operan för sista gången, lördag 9 juni och söndag 10 juni kl 16.00. Biljetter via Ticnet eller direkt i Teaterboden på Drottningholm, öppen 10-17 alla dagar.En timme innan helgens föreställningar bjuder vi på intressanta introduktioner i Déjeunersalongen, Elsa Billgren på lördag och Tiina Rosenberg på söndag. Fri entré och servering.

Läs mer - klicka här!

Musikaliskt smakprov 3 juni

02-Jun-2012

Söndag 3 juni kl 14.00 ger vi ett smakprov på Jason & Medea i Festpaviljongen i Trädgårdsutställningen vid Kina slott. Staffan Liljas och Conny Thimander sjunger, Karl Nyhlin och Simon Linné spelar innan de förbereder sig för dagens matiné. Fri entré. Läs mer om utställningen, klicka här.

Nordisk tävling för unga tidigmusik-ensembler

24-Nov-2011

Tävlingen EAR-ly anordnas av nordem vartannat år i ett nytt nordiskt land.
nordem vill med EAR-ly uppmuntra bildandet av nya tidig musik-ensembler
och stimulera intresset för genren bland musikstuderande i de nordiska länderna.

Läs mer om tävlingen här!

Operaintroduktion 1 augusti kl 18.30

30-Jul-2012

Performing the past in the present
Director Sigrid T'Hooft and conductor Mark Tatlow discuss how one can free the imagination with the help of HIP - Historically Informed Performance Practice. På engelska. Déjeunersalongen Bar öppnar 18.00. Fri entré

Orlando paladino - en av årets bästa operor

15-Mar-2013

Missa inte Musik special på SVT2 lördag 16 mars kl 19.20. I programmet Årets bästa operor presenteras förra årets bästa operor av Covent Gardens nye chef, dansken Kasper Holten. Han guidar oss mellan spektakulära klassiker och annorlunda tolkningar, bl a vår egen omtalade Sigrid T´Hoofts succéuppsättning av Orlando paladino och Beirutfödde Pierre Audi (som också varit på Drottningholm!).

Läs mer om programmet>>>

Parken spelar

28-Jul-2012

I teaterns nya publiksatsning Esprit! genomfördes i lördags eftermiddag ett antal konserter med fri entré runt om i slottsområdet. Musiker från Drottningholmsteaterns orkester spelade under dagen på fyra olika platser runt om i parken -  vid Kina slott och i slottsförvaltningens stora utställning Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö – till nytta och nöje under 350 år.
Mer än 400 personer avnjöt skönt tillbakalutade i gröngräset den avslutande konserten som hölls i Déjeunersalongen, med öppna fönster och dörrar mot slottsparken. Det spelades bland annat musik ur Orlando paladino och solisten Daniel Ralphsson bjöd på flera arior ur föreställningen. 
-Teaterns utomhuskonserter har varit mycket uppskattade och välbesökta, så det är något vi kommer att erbjuda även nästa säsong. Det ligger också helt i linje med teaterns nysatsning och ambition att öppna upp teatern och attrahera nya publikgrupper, säger Sofi Lerström, vd och ansvarig för Esprit!

Picknick på Drottningholm!

26-May-2012

Innan du njuter av föreställningen på teatern kan vi nu erbjuda en picknick i Engelska parken.
I en fin kylväska har vi i samarbete med Från Pontus packat ner picknickmat för två personer - dagens urval av charkuterier, ost och crûditéer, ceviche på säsongens frukter och grönsaker med chili och lime, kryddgrillade kycklingklubbor med matvetesallad, stenugnsbakad baguette och tapenade, yoghurtpannacotta med kardemumma och rabarber. Bestick, plastglas och servetter ingår, men inte dryck. 
Förköp senast fyra dagar innan föreställningsdag och hämta ut i Déjeunersalongen Bar en och en halv timme innan föreställningen börjar.
Det kommer att finnas ett begränsat antal picknickar till försäljning i Teaterboden och i Déjeunersalongen föreställningsdagen.
Pris: 520 kr per väska (för två personer)

FÖRKÖP PICKNICK

PREMIÄR 20 MAJ!

10-May-2012

Tobaksladans hemligheter

av August Strindberg. En familjeföreställning med Romeo & Julia Kören. Den naiva berättelsen beskriver kärlek, svek och försoning, i sång och rörelser. Några välkända körsatser ur operans värld ramar in berättelsen.
Det var en gång en ung flicka vid Operan. Hon var skön så att folk vände sig om på gatan, och hon sjöng som icke många. Så kom kapellmästaren och kompositören och erbjöd sitt konungarike med sitt hjärta. Konungariket mottog hon, men hjärtat fick ligga.

I Romeo & Julia Körens sällskap kan man omslutas av kärlek, uppslukas av dramatik och inneslutas av ljuv musik. Kören är känd för sina spännande, dramatiska och även humoristiska tolkningar av tidig musik och blandning av teater, dans och sång. Sedan grundandet 1991 har kören, med sitt hemvist på Dramaten, under Benoît Malmbergs ledning blivit en uppmärksammad grupp som ständigt utvecklar det sceniska uttrycket inom den klassiska konsertformen. Romeo & Julia Kören har framträtt under flera Nobelmiddagar och underhöll under det kungliga bröllopet på Stockholms slott i juni 2010.

20 maj kl 14.00 premiär
20 maj kl 16.00
26 maj kl 18.00
16 juni kl 14.00
19 augusti kl 14.00
19 augusti kl 16.00

Biljetter 225 kr för vuxna, 100 kr för barn och unga t o m 26 år
BOKA HÄR

Säsongsinvigning 26 maj

25-May-2012

Program

10.00 - 21.30 Teaterboden är öppen! Presenter, böcker, utklädning och smycken - här finns nåt för alla åldrar och plånböcker. Vi säljer också säsongens alla biljetter i Teaterboden, passa på!

16.30 – 19.30 Aktiviteter för hela familjen med fri entré! Åk häst & vagn genom parken, gör din egen teatermask och hälsa på Teaterapan. De första 20 barnen med teatermask får varsitt Drottningholmspass, ett roligt aktivitetspass där du lär känna teatern, slottet, Kina slott, parken och statyerna.

16.30 – 24.00 Déjeunersalongen Bar öppen, servering av enklare förtäring & drycker. Mingla med Slottsteaterns sångare, musiker och konstnärliga team under kvällen. Njut av en Picknick i Engelska Parken! Slottsteatern erbjuder i samarbete med Från Pontus läcker picknickmat med fräscha utvalda råvaror i en snygg egenproducerad kylväska. Förköp 18-24 maj via Ticnet. Ett mindre antal picknickar finns till försäljning samma dag.

Ca 17.15-17.45 Från lilla scenen i Déjeunersalongen presenteras  ett urval av sommarens produktioner/evenemang och medverkande. Fri entré!

18.00-18.50 Tobaksladans hemligheter av August Strindberg - en lekfull, musikalisk familjeföreställning (från 7 år) med Romeo & Julia Kören. Köp biljetterna i Teaterboden.

19.30 Visning av teaterns scen och salong, vår teaterguide berättar om teatern och dess historia. Fri entré!

20.00 Konsert i Déjeunersalongen, delar ur Drottningholmsteaterns orkester under ledning av Mark Tatlow. Fri entre!

20.30 Möt Håkan Hagegård i ett samtal om Trollflöjten. Från lilla scenen i Déjeunersalongen leder Bergmanstiftelsens VD Jan Holmberg en introduktion och ett samtal Om Ingmar Bergman och Trollflöjten. Fri entré!

21.00 Hör Trollflöjtens magiska klockspel! Fri entré!

ca 21.15 Trollflöjten av W A Mozart, regi Ingmar Bergman. Film på storbildsduk i parken, utanför Déjeunersalongen. Ta med egen filt. Fri entré!

23.45 avgår Teaterbussen till Fridhemsplan och T-Centralen. Biljetter à 90 kr säljs i Teaterboden och i teaterns garderober under kvällen.

Varmt välkomna!

Tidig scen i samverkan med SEMF 7 juni

04-Jun-2012

Varför Cavalli?

Stockholm Early Music Festival, SEMF, arrangerar ett seminarium i anslutning till kvällens TIDIG SCEN-föreställning! Seminariet presenterar Drottningholms Slottsteaters uppsättning av Cavallis Jason & Medea. Hur tar man sig an ett sådant verk idag? Deda Cristina Colonna, Susanne Rydén och Mark Tatlow talar utifrån sina egna perspektiv om dramat, musiken och sångstilen.

7 juni kl 14.00 i Storkyrkosalen, Gamla stan. Därefter båt till Drottningholm, mingel, musik och föreställningen Jason & Medea.
Biljetter bokas genom SEMF. LÄS MER OCH BOKA BILJETTER

Vi förlänger Kamelia Royale!

16-Apr-2012

P g a den stora publiksuccén förlänger vi Tage Andersens utställning Kamelia Royale med två veckor, t o m 29 april. De färgrika, praktfulla kameliorna befinner sig just nu in i sin mest storslagna blomningstid.

Den danske blomsterkungen Tage Andersen har skapat utställningen exklusivt för Déjeunersalongen i Drottningholms Slottsteater. En utställning med många vackra installationer och stilleben.

"Det är fascinationen för denna fantastiska, perfekta blomma som blommar under den mörkaste och tristaste tiden på året, som jag här önskar dela med mig av till andra kameliaälskare." Tage Andersen.

Utställningen är öppen dagligen 10 mars-29 april kl 11.00-17.00.
Inträde 100 kr, fri entré under 16 år. Teaterboden har öppet samma tider.

Vi söker språkkunniga guider

29-Mar-2012

Teatern är en del av världsarvet Drottningholm och varje säsong tar vi emot ca 25 000 svenska och utländska forskare, turister och skolklasser för visning av teaterbyggnaden.

Nu söker vi språkkunniga guider för säsongen 2012!
Läs mer>>>

Teaterboden

Öppen dagligen maj–augusti 10–17 och september 11-16

Fredag-söndag i april och oktober 11-16
Lördag-söndag i november-
13 december 11-16

Föreställningsdagar har vi öppet i pausen vid matiné och till 19.30 vid kvällsföreställning.
Tel 08-759 04 06.

 

WhPerspectiveEfaSmfNordem